dilluns, 25 d’octubre del 2010

Un dia en la meua vida

En aquesta pràctica he aprés mecanismes de les noves tecnologies aplicades a l'educació, aquest cop, més orientats cap a la tecnologia que cap a l'educació. Però de totes maneres, parlant tecnologicament, el programa utilitzat "Flickr" m'ha semblat molt interesant, ja que permet no sols emmagatzemar fotografies i compartir-les com altres programes (ja siguen tuenti, facebook,...), sinò que també presenta una serie de ferramentes úniques que fan a aquest programa destacar sobre la resta. Ja poden ser per exemple les de crear grups comuns on cada un dels participant pugui penjar les seues fotografies per a que tots les vegen i les comenten.

En definitiva, aquesta eina d'internet està creada, com moltes altres, per a que els teus amics, familiars o simplement coneguts, et coneguen una mica millor gràcies a la fotografia i sobretot gràcies a internet.

dijous, 14 d’octubre del 2010

P24-2010 Cinc idees clau sobre la competència digital

Les cinc idees clau que he elegit de les competències digitals són:
  1. Fer un ús habitual dels recursos tecnològics disponibles per a resoldre problemes reals de manera eficient.
  2. Transformar la informació en coneixement requereix entendre-la e incorporar-la en els esquemes previs de coneixements.
  3. Ampliació dels entorns de comunicació mitjançant les comunitats d'aprenentatge.
  4. Promoure la participació i el treball en equip.
  5. Comprensió dels sistemes tecnològics i del efecte que aquests tenen en el mon.

dimecres, 6 d’octubre del 2010

La creació d'un Blog

La creació del meu propi blog m'ha semblat una activitat interesant, no sols pel procés de creació del blog, sinò també per el treball de recerca d'informació sobre els blogs que incloïa. S'aprén que els blogs son una de les millors ferramentes per a expressar l'opinió d'algú, ja que recopila articles d'un o diversos autors, els quals, molts cops tindrien moltes difucultats per a expressar la seua opinió en el mitjans de comunicació habituals com poden ser premsa, radio o televisió.

El blog és en definitiva un instrument destinat a que tothom puga expressar la seua opinió, ja que aquest està a l'abast de tothom, i així tambe, al donar veu a totes les persones s'ajuda a mantenir el dret de la llibertat d'expressió. A més la creació del teu propi blog es una bona manera de practicar amb les noves tecnologies, que avui en dia son importantíssimes al mon en el que vivim.